İlk kez denediğim bu tarifi hem sizinle paylaşmak hem de kendime bir not düşmek istiyorum buralara.
2.5 su bardağı buğday
1su bardağı kuru fasulye
1su bardağı nohut
organik olanlar çok uzun surede pişiyor mümkünse organik olmayanlarla yap!
Bu grup ayrı ayrı suya konularak 2-3 saat suda bekletilir. Nohut ve kuru fasulye düdüklüde 60dk kaynatılır. Bir taraftan ocağın diğer gözünde buğday kaynatılır yumuşayana kadar nerdeyse aynı sürede kaynadı.Nohut ve fasulyenin suyu süzülerek buğdayın yanına ilave edilir ve 10dk daha kaynatılır.
1küçük ayva ve elma soyularak küp küp doğranır ve kaynayan karışıma ilave edilir.
1 su bardağı kuş üzümü
1su bardağı kuru üzüm
2.5su bardağı şeker (pek çok tarifte 3.5 su bardağı ya da 1 kg yazıyordu)
1 su bardağı kuru erik
1su bardağı gün kurusu kayısı
1su bardağı incir sırasıyla kaynayan karışıma ilave edilir.İncir kayısı ve erikler daha kücük parçalar halinde ilave edilir.
Aslında ilave etmeseniz de olabilecek olan ancak evde bulunduğu için ilave ettiğim 1 su bardağı kuru kızılcık da aşureye muhteşem bir tat kattı.
Aşure piştiğinde üzerine fındık ceviz ve kuş üzümü ilave edilerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Suda bekletme hazırlıklarına 16:30da başladım aşurenin tabaklara koyulması süslenmesi her şeyi ile 21:00da hazırdı.
21 Aralık 2012 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
”Bu sitedeki içeriklerin/eserlerin her türlü telif hakkı saklıdır. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.Uymayanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.”
0 yorum:
Yorum Gönder
Buradan sosyalleşelim mi? :))