Eşim annesinin krem karamelini çok sever; hatta bayılır diyebilirim size:) . Bir gün tüm tatlılığı ile geldi ve "Annemden krem karamel yapmayı öğrenir misin lütfen ?" diye sordu. Kırmadım elbette sevgili kocamı:)
Daha öncesinde birkaç denemem olmuştu;bir kısmı güzel bir kısmı vasat sonuçlanmıştı.Bu sefer hem kayınvalidemden tarifi aldım hem gerekli araştırmaları yaptım hem de kendi yaratıcılığımı kullandım.
Annemin tarifi;
1 lt süt
6 yumurta
1 su bardağı şeker
1paket vanilya
Malzemelerin hepsi çırpılır ve krem karamel kaplarına dökülür.Krem karamel kapları soğuk su dolu tepsilere yerleştirilir ve fırına verilir. Fırında suyun kaynamaması önemlidir. Düşük sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişirilir. İstersek öncesinde krem karamel kaplarına karamelize edilmiş şeker dökülür.
Benim yaparken dikkat ettiklerim;
- Karamelize şekeri krep tavasında biraz şekere birkaç damla limon suyu ilave ederek hazırladım. Şeker sıcakken tavanızı sıcak suda yıkamaya özen gösterin yoksa soğuduğunda temizlenmesi oldukça zor olmaktadır.
- Yumurta ve sütü çırparken homojen bir kıvam olması için köpürtmemeye dikkat ettim.
- 170 derece fırında turbo olmamasına dikkat ederek; 1 saat kadar üzeri kızarana kadar pişirdim bu arada suyun kaynayıp kaynamadığını arada kontrol ettim.
- Bunu yaparken karışımın bir kısmı için klasik krem karamel kabı dışında; kalp şeklinde bir kek kalıbı kullandım. Ve işte sonucu!!!!!!!!
Eşimin yorumuna gelince; "Anneminkiyle kapışır!" oldu ve afiyetle mideye indirdi. Sonra da ekledi " Aşkın krem karamel hali!!!"
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder
Buradan sosyalleşelim mi? :))